Spoštovani, da bi pravočasno prejeli vaš Nespresso paket, načrtujte svoja naročila v skladu s prihajajočimi prostimi dnevi.  PODROBNOSTI.

BREZPLAČNA POŠTNINA ZA VSAKO NAROČILO

 

%
×

 

 

Pot do popolnosti

 

Popolna kava ni naključje. Kar pomeni, da brezkompromisno pomikamo meje na vsakem koraku dolge verige vrednosti, od drevesa do skodelice, z namenom ustvariti našo Nespresso kavo za Vaše zadovoljstvo.

Popolna kava ni nekaj, kar je lahko prepuščeno naključju.

Popolno uživanje v kavi ni naključje: le-to mora biti ustvarjeno z namenom, dosledno in brez kompromisov, skodelico za skodelico, živeč v skladu z našimi načeli.

Na kompleksni poti od zrna do skodelice obstajajo hitrejši načini opravljanja stvari v primerjavi z načini, ki jih uporabljamo mi, vsekakor pa obstajajo cenejši načini. Ni pa boljšega načina.

Z vednostjo, da eno napačno zrno lahko pokvari celotno serijo, imamo nadzor nad kakovostjo do samega konca - z namerno posvečenostjo podrobnostim na vsakem koraku.

 
Testimonial

V našem AAA programu trajnostne kakovosti, se skupaj z našimi pridelovalci kave učimo izboljšati njihove plantaže. Konec koncev so pridelovalci tisti, ki najbolj razumejo kavni grm.

HUAN DIEGO, Nespresso AAA menedžer v Kostariki

 

Pogosto nas sprašujejo, zakaj naše kave imenujemo Grand Cru?

 

Izraz smo si sposodili iz sveta vin, ker je najbližji kmetijskemu konceptu, po katerem pridelujemo in vidimo naše kave. V vinski industriji se izraz Grand Cru lahko podeli vinom najvišje kakovosti.

V Nespressu se naša izbira začne z najboljšimi surovinami, ki jih lahko najdemo, ker samo najboljši začetek obljublja neverjetno skodelico kave. Začnemo s poreklom kave posebne kakovosti, ki zadovoljuje stroge fizične kriterije in specifične profile okusa, nujne za ustvarjanje naše prepoznavne Nespresso kave

Odgovorni viri imajo najboljši okus

Naš pristop zahteva še eno raven selektivnosti, ki se nanaša na trajnost kavnih grmov in kave kot celote.

Z namenom nasloviti vprašanje prihodnosti kave smo leta 2003 v sodelovanju z neprofitno organizacijo Rainforest Alliance ustanovili program Nespresso AAA Sustainable Quality™. Ta pristop Nespressu omogoča zagotoviti dobavo kave vrhunske kakovosti v prihodnosti, pridelovalcem kave pa zagotavlja večje prihodke in varstvo okolja. Naša posvečenost pa seže še dlje, gre za dolgoročna razmerja in stalno zvestobo pridelovalcem, ki so v programu.

 
Testimonial

Naš sistem certifikacije pozitivno vpliva na tisoče pridelovalcev, družin in okolje.

Chris Wille, direktor programa Rainforest Alliance

Nespresso je posvečen

 

 Kakovosti


Najbolj kakovostni kavi


Trajnosti


Naravnemu okolju


Produktivnosti

Dolgoročnim razmerjem z našimi pridelovalci
Zajem kakovosti iz najboljših terroirjev

Sad drevesa Coffea Rubiaceae, kava, raste med severnim in južnim povratnikom.

Enako kot vino, tudi dobra kava svoje karakteristike dobi iz svojega terroirja: rezultat harmonije med prstjo, vremenskimi pogoji, vrsto, aspektom in nadmorsko višino. Sad kavnega grma imenujemo »češnja«, ker je kričeče rdeče barve in ima obliko češnje. Kot pri vsem drugem sadju ima tudi kava najboljši okus, ko se pobira popolnoma zrela.

Kava je češnji kot grozdje vinu

Sadovi istega drevesa zorijo z različno hitrostjo in bi se zaradi tega morali pobirati ob različnih časih.

Da bi zagotovili, da so pobrani le dozoreli sadovi, se večina kav, ki jih uporablja Nespresso, pobira ročno. Čeprav to zahteva več časa in denarja, to zagotavlja najboljšo kakovost, ker se zelena ali prezrela zrna izločijo.

Od francoske besede »terre« (zemljišče), terroir pomeni določeno področje, kjer imajo pridelovalne površine podobno nadmorsko višino, sestavo prsti in klimo (temperature, padavine, sonce, vlažnost itn.).


 

 
Niso vsa zrna enako ustvarjena

Čim boljše je razvrščanje zrn, bolj so zrna dosledna ... čim bolj enakomerno je praženje, bolj uravnotežena je kava na koncu.

Varstvo kakovosti skozi vse faze kave, od plantaže do skodelice, od nas zahteva opravljanje ponovnih in sistematičnih fizičnih preverb in preverb okusa: pred pakiranjem kave na kraju porekla, pred transportom po morju ali zraku, in spet po prihodu v Evropo. Preizkus okusa (ali »skodelice«) zagotavlja, da je izbrana le najboljša, najbolj čista kava.

Enako kot proizvajalec parfumov pozna harmonijo njegovih sestavin, tako tudi naši mojstri za mešanje kave ustvarjajo aromatične kompozicije.

Naše Nespresso kave razvijamo v kompozicijo mešanic, kot bi to bila čarobna alkimija. Nespresso degustatorji kave so visoko usposobljeni, certificirani in recertificirani vsake 3 mesece za njihove sposobnosti zaznavanja kakovosti. Senzorična ocena gre onstran fizičnih lastnosti in povezuje okus z vrstami, območjem in nego v pridelavi.

V Švici razvijamo naše Nespresso kave v kompozicijo mešanic, kot bi to bila čarobna alkimija. Izbiramo specifična porekla kave zaradi njihove enotne lastnosti (aroma, okus, telo itn.) in pri tem kombiniramo sestavine v razmerjih, ustvarjenih z namenom izboljšanja njihove individualne briljantnosti.

 
Preberite več

Enako kot proizvajalec parfumov pozna harmonijo njegovih sestavin, tako tudi naši mojstri za mešanje kave razumejo transformacijo vonja in okusa. Glede na to, da te veščine uporabljamo več kot 25 let, je ustvarjanje Nespresso kakovosti spretnost in ne naključje.

Subtilno mešanje vrst kav odkriva bogastvo okusov, kjer vsak prispeva k izjemnim lastnostim. Dve glavni komercialni vrsti kav, arabica in robusta, mešanici prinašajo posebne lastnosti. Kava obeh vrst mora prestati fizične, senzorične in trajnostne preizkuse najvišjih standardov.

Medtem, ko Arabica zagotavlja finost, kislost, jasnost in eleganco, Robusta prinaša težo, telo, teksturo in aromo čiste kave. Nespresso uporablja med 90% in 95% Arabice z nekaterimi Robustami, da bi začinil posamezne Nespresso kave ali ustvaril enkratne lastnosti pri drugih.

Testimonial 3

Za vsako kavo Nespresso izbira le najboljša zrna na svetu.

Nespresso strokovnjak za kakovost, Green coffee

 

Terroir-specifično praženje za terroir-specifične arome
 

Praženje in mletje sta vitalni fazi v ustvarjanju Nespresso kave, ker tu odkrivamo poln okus in aromatični potencial zrn zelene kave.

Pravilno praženje je odvisno od časa, temperature in drugih parametrov, ki najbolj ustrezajo mešanici, s tem pa je omogočeno popolno izražanje lastnosti porekla.

Preberite več

Medtem, ko napačno praženje lahko uniči najboljšo kavo, strokovna tehnika jemlje najboljše iz vsake sestavine, uravnoteži specifične lastnosti porekla in vsaki kavi omogoča izkazovanje njene enkratne osebnosti. Zaradi tega Nespresso razvija specifičen profil praženja za vsako mešanico.

Odvisno od tehnike praženja lahko enaka kava ponudi popolnoma različne rezultate. Ker poznamo značaj naših zrn, vsako izmed njih pražimo z namenom optimizacije in maksimiranja njegovega okusa. Poreklo, vrsta, dobava, serija ... vse te spremenljivke vplivajo na praženje. Naše strokovno razumevanje zagotavlja doslednost kave, iz leta v leto, ne glede na sezonska nihanja.

Mletje po meri za optimalno ekstrakcijo

Konec koncev mletje kavi omogoča sproščanje arom in je zaradi tega bistveni korak ustvarjanja izkušnje Nespresso kave.

Zaradi tega tehnika mletja optimizira kakovost ekstrakcije in kakovost kave v skodelici. Glede na to, da se vsak tip kave ali mešanice ekstrahira na drugačen način, naš pristop k mletju ni enak, temveč se razlikuje, je zelo individualiziran in prilagojen, z namenom pridobitve najkakovostnejše skodelice Nespresso kave.

 
 

Ohranitev svežine: hranimo arome za Vašo skodelico
 

Nespresso je ustvaril hermetično zaprto aluminijsko kapsulo kot optimalen način za ohranitev svežine.

Aluminijske kapsule za kavo so zasnovane tako, da njihova popolna neprepustnost varuje približno 900 izhlapljivih arom kave. Hermetično zapiranje na ta način preprečuje oksidacijo in zagotavlja optimalno svežino kave. Od zaključka praženja naprej se celotna predelava izvaja v nadzorovani atmosferi z namenom, da kisik ne bi prišel v stik s kavo na poti do inkapsulacije.

Preberite več

Takšen material je najustreznejši, ker se lahko neskončno reciklira in ne samo, da ohranja integriteto kakovosti in okusa, temveč tudi ponuja možnost ponovne uporabe. V primerjavi z izdelavo primarnega aluminija recikliranje aluminijskih izdelkov porabi le 5 % energije in oddaja le 5 % toplogrednih plinov. Kot del naše vizije je Nespresso že ustanovil zmogljivosti za predelavo rabljenih kapsul za več kot 80 % konec leta 2013 in s tem dosegel cilj eno let pred načrtovanim.

V zadnjem koraku zagotavljanja kakovosti uporabniku, ekstrakciji, celoten sistem kakovosti Nespressa zagotavlja, da pripravljene kapsule z napravami sodelujejo na način, ki ohrani vse okuse, katere smo pazljivo iskali, izbrali, pražili, mleli in zapakirali ... Z drugimi besedami, služijo kot dokončen izraz vseh predhodnih korakov. Naši sistemi za pripravo kave delujejo na pravi temperaturi vode, pravi količini in pravem tlaku za vsako Nespresso kavo tako, da se v skodelico prelije obljubljena kakovost.

Poleg ohranjanja svežine kave, se aluminij neskončno reciklira. Nespresso Research & Development si je zastavil cilj - zagotoviti, da izbrani material ne samo ohrani arome, ki smo jih tako skrbno pripravili, temveč da je tudi neškodljiv za okolje. V primerjavi z izdelavo primarnega aluminija recikliranje aluminijskih izdelkov uporablja le 5 % energije in oddaja le 5 % toplogrednih plinov.

Limited Edition linija kave

Ta mešanica kav različnega porekla se odlikuje z intenzivnimi lastnostmi; najboljše je le-to postreči v majhnih skodelicah, 25 ml (Ristretto) ali 40 ml (Espresso).

Ispirazione Italiana linija kave

Štiri mešanice z blagim, zaokroženim in uravnoteženim stilom, raziskujejo paleto okusov. V njih je najbolje uživati v skodelici 40 ml (Espresso).

ISPIRAZIONE ARPEGGIO DECAFFEINATO
ISPIRAZIONE ARPEGGIO DECAFFEINATO
Ispirazione Arpeggio
Ispirazione Arpeggio
Ispirazione Ristretto Decaffeinato
Ispirazione Ristretto Decaffeinato
Ispirazione Livanto
Ispirazione Livanto
Ispirazione Venezia
Ispirazione Venezia
Ispirazione Kazaar
Ispirazione Kazaar
Ispirazione Ristretto
Ispirazione Ristretto
Ispirazione Napoli
Ispirazione Napoli
Ispirazione Roma
Ispirazione Roma

Espresso linija kave

Single Origin kava iz različnih držav s prepoznavnimi značaji, ki izhajajo iz specifične obdelave lokalnih pridelovalcev. Vsaka kava se lahko pije kot Espresso ali Lungo.

Cosi
Cosi
Capriccio
Capriccio
Volluto Decaffeinato
Volluto Decaffeinato

Barista Creations linija kave

Štiri kave, ki nudijo širok razpon profilov in intenzitet okusov, posebej zasnovane za uživanje v visokem kozarcu, 110 ml.

Chiaro
Chiaro
Corto
Corto
Scuro
Scuro

Master Origin linija kave

Peru Organic
Peru Organic
Colombia
Colombia
Nicaragua
Nicaragua
Indonesia
Indonesia
India
India

World Explorations linija kave

Shanghai Lungo
Shanghai Lungo
Buenos Aires Lungo
Buenos Aires Lungo
Vienna Lungo
Vienna Lungo
Tokyo Lungo
Tokyo Lungo
Stockholm Lungo
Stockholm Lungo
Cape Town Lungo
Cape Town Lungo
Istanbul
Istanbul
Rio De Janeiro
Rio De Janeiro

Reviving Origins linija kave

Tri gurmanske variacije na podlagi Livanto kave, obogatene z naravnimi aromami izjemne finosti. Najboljše je postreči v majhnih skodelicah 40 ml.