NOVA KAVA VERTUO
 

 

KAVE VERTUO

TEHNOLOGIJA VERTUO 

 
IZJEMNA KAKOVOST KAVE

 

38 EDINSTVENIH MEŠANIC KAVE

 

Spoznajte vse svoje kavne sloge. Nove kave Vertuo so na voljo v petih velikostih skodelic, v treh različnih velikostih kapsul, saj si ne glede na to, kdo ste ta trenutek, od vsake skodelice vedno zaslužite največ. Izbirate lahko med široko paleto mešanic, od katerih ima vsaka svojo intenzivnost in aromo. Od kratkega espressa, gladkega Gran Lunga ali prijetne skodelice do večje skodelice alto, vse boste želeli poskusiti!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IZDATNA KAVNA KREMA

 

NOV IKONIČEN NESPRESSO VERTUO

 

Postopek priprave kave Vertuo naravno ustvari svilnato in gladko peno, ki razkrije svežo aromo kave. Ugotovili boste, da ima vsaka kapsula Vertuo svoj lasten značaj - prav tako kot vi. Odkrijte gladek okus, polno telo in bogato peno vsake mešanice. Katero boste izbrali?

 

 

 

 

 

 

KAJ JE REVERSO?

 

Če najprej nalijete mleko, kavo pa ekstrahirate na vrhu, lahko v celoti izkoristite prednosti sistema Vertuo in uživate v razkošnem rezultatu. Edinstvenost: ker se kava ekstrahira na mleku, se ohrani krema. Ko se kava prelije čez mleko, se krema oblikuje tako, da prevzame "mlečni" okus, zaradi česar nastane edinstveno gladka, izjemna kava.

 


 

 

 

 

S pomočjo inovativne kombinacije tehnologije Centrifusion™ in celotne palete kav v različnih velikostih kapsul pripravite svojo najljubšo kavo s kavnim aparatom Vertuo. Uživajte v popolni skodelici kave s svilnato in izdatno peno z enim samim dotikom.

 

ENOSTAVNO IN PRIROČNO

 

SISTEM Z ENIM SAMIM DOTIKOM

 

Kaj je sestavni del izjemne skodelice kave? Inteligenten postopek, ki se prilagodi vsaki kapsuli, ne glede na vaš slog pitja kave. Lučka na aparatu Vertuo vas obvesti, da je bila kapsula samodejno prepoznana, in parametri kuhanja se ustrezno prilagodijo. Začel se je postopek priprave vaše skodelice kave. Kaj je najtežji del? To, da je vse tako preprosto. Izkusite tehnologijo z enim dotikom in z enim dotikom postanite izjemni.

 

INTELIGENTNI SISTEM EKSTRAKCIJE

 

EDINSTVENA TEHNOLOGIJA CENTRIFUSION™

 

Skrivnost je naslednja: Vertuo je inteligenten sistem, ki parametre kuhanja prilagodi vsaki kavni kapsuli, da iztisne vsako kapljico okusa in na vrhu ustvari bogato, gladko peno. Edinstvena črtna koda na vsaki kapsuli je povezana s samodejnim parametrom ekstrakcije, ki uravnava pretok in količino vode, temperaturo, čas infuzije in vrtenje kapsul. Svojo najljubšo kavo lahko pripravljate natančno in z lahkoto, vedno znova.

 
 

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Kakšna je razlika med serijama Vertuo in Original?

Z aparatom Vertuo lahko pripravite espresso v večje skodelice - od kratkega espressa, gladkega Gran Lunga, poželjive kave ali večje skodelice Alto z gladko in izdatno kremo. V ozadju tehnologija uporablja nežno ekstrakcijo Centrifusion™, pri čemer prepozna vsako kapsulo in ustrezno prilagodi parametre za ustvarjanje vašega popolnega sloga kave. Z Originalom lahko uživate tudi v enakem gladkem, pristnem okusu vaše kave - od Ristretta, Espressa, Lunga do Americana in mlečnih receptov. Aparati Original uporabljajo visokotlačni sistem ekstrakcije z 19 bari, ki sprosti sveže arome iz vsake kapsule. Preizkusite pripravo različnih receptov za kavo in mleko, kapučino ali latte tudi z uporabo Aeroccina ali vgrajenega sistema z enim dotikom.

V čem se kava Vertuo razlikuje od drugih vrst kave, na primer filtrirane ali instantne?

Natančno lahko pripravite majhno ali veliko kavo z izdatno in svilnato peno. Vsak aparat Vertuo uporablja prepoznavanje črtne kode in sistem za ekstrakcijo kave za ustvarjanje vaše kavne izkušnje. Edinstvena črtna koda na vsaki kapsuli prilagodi pretok in količino vode, temperaturo, čas infuzije in vrtenje kapsul, da pripravite najboljši del svoje kavne izkušnje - svojo popolno kavo, vsakič.

Ali lahko kapsulo Vertuo recikliram?
Vse kapsule Nespresso so izdelane iz aluminija in jih je mogoče reciklirati. Uporabljene kapsule prinesite na eno od naših zbirnih mest, oddajte jih v najbližji trgovini Nespresso. Če v svoj kavni obred vključite recikliranje kapsul, vaša kava ne bo le dobrega okusa, ampak tudi dobrega počutja.
Koliko kofeina je v kapsulah Nespresso?
Različne znanstvene študije kažejo, da vnos 300 do 400 mg kofeina iz vseh virov na dan pri normalno zdravih odraslih ljudeh nima škodljivih učinkov na zdravje. Izraženo v skodelicah to pomeni, da 300-400 mg kofeina običajno predstavlja 4-5 skodelic kave Nespresso Original ali 2 do 5 skodelic kave Vertuo, kar se lahko razlikuje glede na mešanico. Uradna priporočila za nosečnice in doječe matere pa so: - zmanjšajo vnos na 200-300 mg kofeina na dan, - kar ustreza 3 do 4 skodelicam kave Nespresso Original na dan, 1 do 4 skodelicam kave Vertuo.
Kateri so Nespresso predlagani recepti za ledeno kavo?
Naši strokovnjaki so zasnovali temeljito umerjen recept, ki popolnoma uskladi končno pijačo ter zagotavlja razvite arome in osvežilne lastnosti. Ta recept je enostaven za pripravo in obstaja v dveh različicah, črni ali z mlekom. - črna: 90 g kock ledu + 40 ml kave + 90 ml hladne vode - z mlekom: 90 g ledenih kock + 40 ml kave + 90 ml hladne mlečne pene Upoštevanje natančnih razmerij bo omogočilo optimalen rezultat. Izberite želeni espresso in ga poskusite kot ledeno kavo.
Kakšna je razlika med kavnim zrnom in kavno češnjo?
Kavna češnja je sadež na kavnem drevesu, kavno zrno pa je znotraj kavne češnje, ki se praži in melje ter se nato znajde v vaši skodelici.
Kakšen je idealen način priprave kave?
Kava je zelo vsestranska pijača, ki jo lahko pijemo in pripravljamo na različne načine. Nespresso vam ponuja aparat in kavo, s katerima boste vedno znova pripravili popolno skodelico kave. Odvisno od mešanice, ki jo izberete, si lahko privoščite zelo močno italijansko kavo, kot je espresso, ali večjo gladko kavo, do kave z okusom čokolade.
Ali so vse kave Nespresso dobre z mlekom?
Da, seveda je odvisno od tega, kaj iščete. Kazaar in Dharkan sta kavi, ki bosta ohranili svoj pražen značaj, v nasprotju z lažjimi kavami, kot je na primer Volluto, ki se bolj razvijajo pod vplivom mleka. Intenzivne kave lahko ohranijo svojo praženost, dim in prijetno grenkobo tudi z dodajanjem mleka v recepte. Lažje kave po drugi strani ob pitju z mlekom razvijejo karamelne/pečene note. Za sladka doživetja lahko uresničite ustvarjalne recepte, ki jih boste našli na strani Nespresso recepti.