Obvestilo o zasebnosti

Nespresso Obvestilo o zasebnosti

Stopi v veljavo dne 21.08.2020

OBSEG TEGA OBVESTILA

Prosimo vas, da si pazljivo preberete to obvestilo o zasebnosti (»Obvestilo«) z namenom razumevanja naših smernic in procedur v zvezi z vašimi Osebnimi podatki in načina, na katerega jih bomo obravnavali.

V tem Obvestilu je pojasnjeno, kako Nespresso enote, navedene v oddelku kontrolorjev in kontaktov (Oddelek 11) (»Nespresso«, »Mi«, »Nas«), zbirajo, uporabljajo in razkrivajo vaše Osebne podatke. V njem je prav tako navedeno, kako lahko dostopite do njih, kako posodabljate svoje Osebne podatke in kako naredite ustrezne dopolnitve glede načina uporabe vaših Osebnih podatkov.

To Obvestilo zajema naše aktivnosti glede zbiranja podatkov na omrežju in izven njega, vključno z Osebnimi podatki, ki jih zbiramo na druge načine, kot so spletne strani, aplikacije, družbena omrežja tretjih strani, centri za razmerja s kupci, trgovine, druga prodajna mesta in poslovni dogodki. Ne pozabite, da mi kombiniramo Osebne podatke, ki jih zberemo s pomočjo metode (npr. Nespresso spletna stran), z Osebnimi podatki, ki jih pridobimo na drug način (npr. Nespresso dogodki izven omrežja). V okviru tega kombiniramo Osebne podatke, ki so prvotno pridobljeni s strani različnih Nespresso enot. Poglejte si Oddelek 8 za več informacij o tem, kako lahko to zavrnete.

V primeru, da nam ne posredujete nujnih Osebnih podatkov, (mi vas bomo obvestili, ko se bo to zgodilo, na primer tako, da bomo poudarili te informacije v naših obrazcih za registracijo), vam morda ne bomo mogli zagotoviti našega blaga in/ali nuditi naših storitev. To Obvestilo se občasno lahko spremeni (poglejte si Oddelek 10).

To Obvestilo nudi bistvene informacije o:

 1. VIRIH OSEBNIH PODATKOV;
 2. OSEBNIH PODATKIH, KI JIH ZBIRAMO O VAS IN NAČIN, NA KATEREGA JIH ZBIRAMO;
 3. PIŠKOTKIH/PODOBNI TEHNOLOGIJI, DATOTEKAH DNEVNIKA IN WEB BEACONIH;
 4. UPORABI VAŠIH OSEBNIH PODATKOV;
 5. RAZKRIVANJU VAŠIH OSEBNIH PODATKOV;
 6. HRAMBI OSEBNIH PODATKOV;
 7. ARHIVIRANJU IN/ALI PRENOS VAŠIH OSEBNIH PODATKOV;
 8. DOSTOPU DO VAŠIH OSEBNIH PODATKOV;
 9. VAŠI IZBIRI GLEDE UPORABE IN RAZKRIVANJA VAŠIH OSEBNIH PODATKOV;
 10. NAŠIH OBVESTILIH O SPRMEMBAH;
 11. NADZORNIKIH PODATKOV IN NAČINU KOMUNIKACIJE Z NJIMI.

 

1. VIRI OSEBNIH PODATKOV

To Obvestilo se nanaša na Osebne podatke, ki jih zbiramo od vas ali o vas, s pomočjo spodaj opisanih metod (poglejte si Oddelek 2), iz naslednjih virov:

Nespresso spletne strani. Spletne strani, usmerjene na potrošnike, ki jih upravlja Nespresso ali ki se upravljajo v imenu le-tega, vključno s spletnimi stranmi, ki jih upravljamo na naših lastnih domenah/URL-jih in mini spletne strani, ki jih vodimo na družbenih omrežjih tretjih strani, kot je Facebook (»Spletne strani«).

Elektronska pošta, tekstualna in druga elektronska sporočila. Elektronska komunikacija med vami in Nespressom.

Nespresso CRC. Klici na naše Centre za razmerja s kupci (»CRC«).

Nespresso butiki. Trgovine, ki jih upravlja Nespresso.

Obrazci za registracijo izven omrežja. Tiskani obrazci za registracijo in podobni obrazci, ki jih zbiramo npr. po pošti, demo-posnetkih v trgovinah, na natečajih in drugih promocijah ali dogodkih.

Prodajna mesta.  Demonstratorji, prisotni v fizičnih prodajalnah tretjih strani, da bi vam pomagali pri registraciji vaše naprave in naročanju kave.

Podatki iz drugih virov. Družbena omrežja tretjih strani (npr. Facebook, Google) ali raziskovalci trga (če se povratne informacije ne pridobivajo anonimno).

 

2. OSEBNI PODATKI, KI JIH ZBIRAMO O VAS Z VAŠIM SOGLASJEM IN NAČIN, NA KATEREGA JIH ZBIRAMO

Odvisno od vaše interakcije z Nespressom (na omrežju, izven omrežja, po telefonu itn.), zbiramo različne vrste informacij o vas, kot je opisano v nadaljevanju.

Osebne informacije za stik. To zajema vse informacije, ki nam jih posredujete in ki nam omogočajo, da se obrnemo na vas, kot je vaše ime, poštni naslov, naslov elektronske pošte, podatki z družbenih omrežij ali telefonska številka.

Informacije za prijavo v računVse informacije, ki so nujne, da bi vam zagotovili dostop do vašega računa. Primeri zajemajo vaš ID za prijavo/naslov elektronske pošte, psevdonim, geslo v nepovratni obliki in/ali varnostno vprašanje in odgovor.

Demografske informacije in interesiVse informacije, ki opišejo vaše demografske lastnosti ali vedenje. Primeri zajemajo datum rojstva, starost, spol, geografsko lokacijo (npr. poštna številka), priljubljene izdelke, konjičke in interese ter informacije o gospodinjstvu ali življenjskem stilu.

Tehnične informacije o računalniku/mobilni napraviVse informacije o računalniškem sistemu ali drugi tehnološki napravi, ki jo uporabljate za dostop do naše posamezne spletne strani ali aplikacije, kot je naslov Internet protokola (IP), ki se uporablja za povezovanje vašega računalnika ali naprave na splet, tip operativnega sistema ter vrsta in različica brskalnika. V primeru, da do Nespresso spletne strani ali aplikacije dostopate z mobilno napravo, kot je pametni telefon, zbrane informacije bodo, tam, kjer je to dovoljeno, zajemale tudi enoten ID vaše naprave, ID za oglaševanje, geografsko lokacijo in druge podobne podatke mobilne naprave.

Informacije o uporabi spletnih strani/komunikacijiMed gibanjem skozi naše spletne strani ali biltene ali interakcijo z le-temi mi uporabljamo tehnologije za samodejno zbiranje podatkov z namenom zbiranja posameznih informacij o vaših aktivnostih. To zajema informacije kot so povezave, ki ste jih kliknili, katere strani ali vsebine pregledate in kako dolgo ter druge podobne informacije in statistične podatke o vaših interakcijah, kot so čas odgovora vsebine, napake v prenosih in dolžine obiskov posameznih strani. Te informacije se hranijo s pomočjo samodejnih tehnologij, kot so piškotki (piškotki brskalnika, flash piškotki) in web beacon, zbirajo pa se tudi s pomočjo spremljanja s pomočjo tretjih strani. Imate pravico nasprotovati uporabi takšnih tehnologij, za več podrobnosti si poglejte Oddelek 3.

Raziskava trga in povratne informacije o potrošnikih. To zajema informacije, ki ste nam jih prostovoljno posredovali in ki so v zvezi z vašimi izkušnjami med uporabo naših izdelkov in storitev.

Vsebina, ustvarjena s strani potrošnikov. To se nanaša na katero koli vsebino, ki jo ustvarite in zatem nam posredujete na družbenih omrežjih tretjih strani ali jo postavite na katero izmed naših spletnih strani ali aplikacij, vključno z uporabo aplikacij za družbena omrežja tretjih oseb, kot je Facebook. Primeri zajemajo posnetke, video posnetke, osebne zgodbe ali druge podobne medije ali vsebine. Kjer je to dovoljeno, mi zbiramo in objavljamo vsebine, ustvarjene s strani potrošnikov v zvezi z različnimi aktivnostmi, vključno z natečaji in drugimi promocijami, dele spletnih strani, predvidene za skupnosti, vključevanje potrošnikov in omreževanje na družbenih omrežjih tretjih strani.

Informacije o družbenih omrežjih tretjih strani. To se nanaša na vse informacije, ki jih javno razkrijete na družbenem omrežju tretje strani ali informacije, ki so del vašega profila na družbenem omrežju tretje strani (kot je Facebook) in za katere dovolite družbenem omrežju tretje strani, da nam jih posreduje. Primeri zajemajo osnovne informacije o vašem računu (npr. ime, naslov elektronske pošte, datum rojstva, kraj trenutnega prebivališča, profilna slika, uporabniški ID, seznam prijateljev itn.) in vse dodatne informacije ali aktivnosti, za katere ste družbenemu omrežju tretje strani dovolili, da jih lahko posreduje. Informacije o vašem profilu na družbenem omrežju tretje strani (ali dele le-tega) prejmemo vsakič, ko prenašate vsebino ali izvajate interakcijo z Nespresso spletno aplikacijo na družbenem omrežju tretje strani, kot je Facebook, vsakič, ko uporabljate funkcijo družbenega omrežja, ki je integrirana z Nespresso spletno stranjo (kot je Facebook Connect) ali vsakič, ko izvajate interakcijo z nami preko družbenega omrežja tretje strani. Da bi zvedeli več o tem, kako Nespresso pridobiva vaše informacije z družbenega omrežja tretje strani ali da bi se odločili, da ne boste delili takšnih informacij z družbenih omrežij, vas prosimo, da obiščete spletno stran ustreznega družbenega omrežja tretje strani.

Informacije o plačilu in finančne informacijeVse informacije, ki so nam potrebne za izvršitev naročila ali ki jih uporabljate, da bi opravili nakup, kot so podatki debetne ali kreditne kartice (ime lastnika kartice, številka kartice, datum poteka itn.) ali drugih oblik plačila (če so na voljo). V vsakem primeru, mi ali naši Nespresso za obdelavo plačila informacije o plačilu in finančne informacije obravnavamo na način, ki je skladen veljavnim zakonom, predpisom in varnostnim standardom, kot je PCI DSS.

Klici na CRC. Komunikacija s CRC se bo snemala in poslušala v skladu z veljavnimi zakoni, za lokalne operativne potrebe (npr. za potrebe izboljšanja kakovosti ali potrebe usposabljanja). Podatki s plačilne kartice se ne snemajo. Ko se to zahteva v skladu z zakonom, boste obveščeni o takšnem snemanju na začetku vašega klica.

 

3. PIŠKOTKI/PODOBNE TEHNOLOGIJE, DATOTEKE DNEVNIKA IN WEB BEACONI

Piškotki/podobne tehnologije. Prosimo, da pregledate naše Obvestilo o piškotkih, da bi zvedeli, kako lahko upravljate nastavitve piškotkov ter za podrobnejše informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo ter o namenu, za katerega jih uporabljamo.

Datoteke dnevnika. Mi zbiramo informacije v obliki datotek dnevnika, ki beležijo aktivnosti spletne strani in zbirajo statistične podatke o vaših navadah med pregledom. Ti zapisi se samodejno ustvarjajo in nam pomagajo pri odpravljanju napak, izboljšanju zmogljivosti in vzdrževanju varnosti naših spletnih strani.

Web beaconi. Web beaconi so majhni nizi kode, ki dobavljajo grafični prikaz na spletni strani ali v sporočilu elektronske pošte za potrebe prenosa podatkov nazaj k nam. Informacije, zbrane preko web beacona, bodo zajemale informacije, kot so IP naslov ter informacije o tem, kako se odzivate na kampanjo elektronske pošte (npr. kdaj je sporočilo elektronske pošte odprto, na katere povezave v sporočilu elektronske pošte ste kliknili itn.). Mi bomo uporabljali web beacone na naših spletnih straneh ali jih bomo zajeli v sporočilih elektronske pošte, ki vam jih posredujemo. Mi uporabljamo informacije iz web beacona za različne namene, vključno, vendar ne omejujoč se na poročanje o prometu na spletni strani, številu enotnih obiskovalcev, oglaševanju, reviziji in poročanju o sporočilih elektronske pošte ter o personalizaciji.

 

4. UPORABA VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

V naslednjih odstavkih so opisani različni nameni, za katere zbiramo in uporabljamo vaše Osebne podatke ter različne vrste Osebnih podatkov, ki se zbirajo za vsak namen. Ne pozabite, da niso vse navedene uporabe ustrezne za vsako osebo.

Za kaj uporabljamo vaše Osebne podatke

Uporabniška podpora. Mi uporabljamo vaše Osebne podatke za potrebe uporabniške podpore, vključno z odgovori na vaša povpraševanja. To ponavadi zahteva uporabo ustreznih osebnih informacij za stik in informacij v zvezi z razlogom vašega povpraševanja (npr. status naročila, tehnična težava, vprašanje/pritožba v zvezi z izdelkom, splošno vprašanje itn.).

Naši razlogi

 • Izpolnjevanje pogodbenih obveznosti
 • Zakonske obveznosti
 • Naši legitimni interesi

Naši legitimni interesi

 • Izboljšanje in razvoj novih izdelkov in storitev
 • Izboljšanje učinkovitosti

Natečaji, marketinške in druge promocije. Ob vašem soglasju (kjer je to nujno) mi uporabljamo vaše Osebne podatke, da bi vam nudili informacije o blagu ali storitvah (npr. marketinška komunikacija, kampanje ali promocije). To je lahko storjeno s sporočilom elektronske pošte, oglasom, SMS sporočili, telefonskimi klici ali pismi, v meri, kot je to dovoljeno z veljavnimi zakoni. Nekatere izmed naših kampanj in promocij se izvajajo na spletnih straneh tretjih strani in/ali družbenih omrežjih. Takšna uporaba vaših Osebnih podatkov je prostovoljna, kar pomeni, da lahko nasprotujete obdelavi svojih Osebnih podatkov za te namene. Za podrobnejše informacije o tem, kako spremeniti svoje preference v zvezi z marketinško komunikacijo, si poglejte Oddelka 8 in 9 v nadaljevanju. Za več informacij o naših natečajih in drugih promocijah vas prosimo, da si preberete uradna pravila ali podrobnosti, objavljene v zvezi z vsakim natečajem/promocijo.

Naši razlogi

 • Z vašim soglasjem (kjer je to nujno)
 • Izpolnjevanje pogodbenih obveznosti
 • Naši legitimni interesi

Naši legitimni interesi

 • Določanje, kateri izmed naših izdelkov in storitev bi vas lahko zanimali in obveščanje o le-teh
 • Določanje tipov kupcev za nove izdelke ali storitve

Družbena omrežja tretjih strani: Mi uporabljamo Vaše osebne podatke, ko izvajate interakcijo s funkcijami družbenih omrežjih tretjih strani, kot je funkcija »Všeč mi je«, da bi vam prikazali oglase in se povezali z vami na družbenih omrežjih tretjih strani. Več o delovanju teh funkcij, podatkih iz vašega profila, ki jih privzemamo ter o tem, kako lahko vse to zavrnete, lahko zveste s pregledom obvestil o zasebnosti na ustreznih družbenih omrežjih tretjih strani.

Naši razlogi

 • Z vašim soglasjem (kjer je to nujno)
 • Naši legitimni interesi

Naši legitimni interesi

 • Določanje, kateri izmed naših izdelkov in storitev bi vas lahko zanimali in obveščanje o le-teh
 • Določanje tipov kupcev za nove izdelke ali storitve

Personalizacija (izven omrežja in v omrežju). Z vašim soglasjem (kjer je to nujno) mi uporabljamo vaše Osebne podatke (i) za analizo vaših želja in navad, (ii) za predvidevanje vaših potreb na podlagi naše analize vašega profila, (iii) za izboljšanje in personalizacijo vaše izkušnje na naših spletnih straneh in aplikacijah, (iv) za zagotavljanje, da je vsebina naših spletnih strani/aplikacij optimizirana za vas in vaš računalnik ali napravo, (v) za zagotavljanje ciljanega oglaševanja in vsebin in (vi) za zagotavljanje vašega sodelovanja pri interaktivnih funkcijah, ko se odločite za to. Na primer, mi hranimo vaš ID za prijavo/naslov elektronske pošte ali psevdonim tako, da se lahko hitro prijavite naslednjič, ko obiščete našo spletno stran ali da lahko enostavno pregledate izdelke, ki ste jih predhodno premaknili v nakupno košarico. Na podlagi te vrste informacij in z vašim soglasjem (kjer je to nujno) vam prav tako prikazujemo ustrezno Nespresso vsebino ali promocije, ki so prilagojeni vašim interesom. Uporaba vaših Osebnih podatkov je prostovoljna, kar pomeni, da lahko zavrnete obdelavo svojih Osebnih podatkov za ta namen. Za podrobnejše informacije o tem, kako lahko to onemogočite, si preberite Oddelek 8 v nadaljevanju.

Naši razlogi

 • Z vašim soglasjem (kjer je to nujno)
 • Naši legitimni interesi

Naši legitimni interesi

 • Določanje, kateri izmed naših izdelkov in storitev bi vas lahko zanimali in obveščanje o le-teh
 • Določanje tipov kupcev za nove izdelke ali storitve

Izvajanje naročila. Mi uporabljamo vaše Osebne podatke z namenom obdelave in pošiljanja vašega naročila, obveščanja o statusu vaših naročil, popravkih naslova in preverjanja identitete ter drugih dejavnosti z namenom odkrivanja goljufij. To pomeni uporabo posameznih Osebnih podatkov in informacij o plačilu.

Naši razlogi

 • Izpolnjevanje pogodbenih obveznosti
 • Z vašim soglasjem (kjer je to nujno)
 • Zakonske obveznosti
 • Naši legitimni interesi

Naši legitimni interesi
• Izboljšanje in razvoj novih izdelkov in storitev
• Izboljšanje učinkovitosti
• Varovanje našega premoženja in osebja

Drugi splošni nameni (npr. interna ali tržna raziskava, analitika, varnost). V skladu z veljavnimi zakoni mi uporabljamo vaše Osebne podatke za druge splošne poslovne namene, kot so izvajanje interne ali tržne raziskave ali merjenje učinkovitosti reklamnih kampanj. V primeru, da imate račune Člana Kluba, si pridržujemo pravico zediniti te račune v en račun. Mi prav tako uporabljamo vaše Osebne podatke z namenom zagotavljanja naše varnosti.

Naši razlogi

 • Izpolnjevanje pogodbenih obveznosti
 • Z vašim soglasjem (kjer je to nujno)
 • Zakonske obveznosti
 • Naši legitimni interesi

Naši legitimni interesi
• Izboljšanje in razvoj novih izdelkov in storitev
• Izboljšanje učinkovitosti
• Varovanje našega premoženja in osebja
              

Pravni razlogi ali združevanje/akvizicija. V primeru, da je Nespresso ali njegovo premoženje prevzet ali združen z drugim podjetjem, vključno tudi stečajni postopek, bomo posredovali vaše Osebne podatke kateremu koli izmed naših pravnih naslednikov. Mi bomo prav tako razkrili vaše Osebne podatke tretjim stranem (i) ko to zahteva veljavni zakon, (ii) kot odgovor na sodne postopke, (iii) kot odgovor na zahtevek pristojne agencije za izvrševanje zakona, (iv) da bi zavarovali svoje pravice, zasebnost ali premoženje ali javnost, ali (v) da bi izpolnili pogoje katerega koli sporazuma ali pogoje naše spletne strani.

Naši razlogi

 • Zakonske obveznosti
 • Naši legitimni interesi

Naši legitimni interesi

 • Izpolnjevanje zakonskih obveznosti
 • Varovanje našega premoženja in osebja

 

5. RAZKRIVANJE VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

Razen Nespresso/Nestlé enot ali ad-hoc partnerjev v državi (ki so zadolženi za operacije Nespressa), omenjenih v oddelku kontrolorjev podatkov in stikov (poglejte si Oddelek 11), vaše Osebne podatke delimo z naslednjimi vrstami organizacij tretjih strani:

Nespresso storitev. To so podjetja, ki nam nudijo pomoč pri vodenju našega poslovanja (npr.obdelava naročila, izvrševanje naročil, obdelava plačil, odkrivanje goljufij in preverbe identitete, vodenje spletne strani, podjetja za raziskavo trga, podporne storitve, promocije, razvoj spletnih strani, analiza podatkov, CRC itn.). Nespresso storitev in njihovo izbrano osebje imajo dovoljenje za dostop in uporabo vaših Osebnih podatkov v našem imenu izključno za določene naloge, za katere smo od njih zahtevali, naj jih opravijo, skladno našim navodilom, in pri tem imajo dolžnost hraniti vaše Osebne podatke kot zaupne in varne. Ko to zahteva veljavni zakon, lahko pridobite seznam Nespressovih storitev, ki obdelujejo vaše Osebne podatke (poglejte si Oddelek 11, da bi stopili v stik z nami).

Agencije za poročanje o posojilih/izterjavi dolgov. V meri, kot je to dovoljeno z veljavnim zakonom, agencije za poročanje o posojilih in izterjavi dolgov so zunanja podjetja, ki nam pomagajo pri preverjanju vaše kreditne sposobnosti (še posebej za naročila z računi) ali pri izterjavi neplačanih računov.

Podjetja tretjih strani, ki uporabljajo Osebne podatke za lastne marketinške namene. Razen v situacijah, ko ste posredovali svoje soglasje, mi ne bomo licencirali ali prodajali vaših Osebnih podatkov podjetjem tretjih strani za njihove lastne marketinške namene. Njihova identiteta bo razkrita v trenutku, ko zaprosimo za vaše soglasje.

Prejemniki tretjih strani, ki uporabljajo Osebne podatke zaradi pravnih razlogov ali zaradi združitve/akvizicije. Mi bomo razkrili vaše Osebne podatke tretjim stranem zaradi pravnih razlogov ali v kontekstu akvizicije ali združitve (za podrobnosti si preberite Oddelek 4).

 

6. HRAMBA VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

V skladu z veljavnimi zakoni bomo uporabljali vaše Osebne podatke v meri, kot je potrebno, da bi izpolnili namene, za katere so vaši Osebni podatki zbrani (kot je opisano v Oddelku 4 zgoraj) ali da bi izpolnili veljavne zakonske zahteve.

Osebni podatki, ki se uporabljajo za nudenje personalizirane izkušnje (za podrobnejše informacije si preberite Oddelek 4 zgoraj), se bodo hranili tako dolgo, kot je dovoljeno z veljavnimi zakoni.

 

7. RAZKRIVANJE, HRAMBA IN/ALI PRENOS VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

Mi uporabljamo različne utemeljene ukrepe (opisane v nadaljevanju), da bi zagotovili, da bodo vaši Osebni podatki ostali zaupni in varni. Vendar, ne spreglejte dejstva, da se to varstvo ne nanaša na informacije, za katere se odločite, da jih boste delili na javnih področjih, kot so družbena omrežja tretjih oseb.

Osebe, ki lahko dostopijo do vaših Osebnih podatkov. Vaši Osebni podatki bodo obdelani s strani našega pooblaščenega osebja ali agentov, na podlagi potrebe za njihovo seznanjanje, odvisno od specifičnih namenov, za katere so vaši Osebni podatki zbrani (npr. naše osebje, zadolženo za skrb o kupcih, bo imelo dostop do vaše uporabniške evidence).

Ukrepi, ki se sprejemajo v delovnih okoljih. Mi varujemo vaše Osebne podatke v delovnih okoljih, ki uporabljajo razumne varnostne ukrepe za preprečevanje nepooblaščenega dostopa. Mi prav tako spoštujemo razumne standarde glede varstva Osebnih podatkov. Prenos informacij na spletu žal ni popolnoma varen in čeprav se bomo maksimalno potrudili zavarovati vaše Osebne podatke, ne moremo zagotoviti varnost podatkov med prenosom preko naših spletnih strani/aplikacij.

Ukrepe, za katere pričakujemo, da jih boste sprejeliBistveno je, da tudi vi odigrate vlogo glede ohranitve vaših Osebnih podatkov kot varnih. Med prijavo za račun na omrežju si obvezno izberite geslo računa, ki bi ga drugi težko zadeli in nikoli ne razkrivajte svojega gesla drugi osebi. Vi ste odgovorni za varovanje tega gesla kot zaupnega in za kakršno koli uporabo vašega računa. V primeru, da uporabljate deljeni ali javni računalnik, nikoli ne označite, naj računalnik shrani vaš ID za prijavo/naslov elektronske pošte ali geslo in se ne pozabite odjaviti iz svojega računa vsakič, ko zapustite računalnik. Prav tako je zaželeno, da uporabljate vse nastavitve zasebnosti ali kontrole, ki smo vam jih omogočili na naši spletni strani/aplikaciji.

Prenos vaših Osebnih podatkov. Skladiščenje in obdelava vaših Osebnih podatkov, kot je opisano v besedilu zgoraj, zahtevata, naj se vaši Osebni podatki na koncu prenesejo in/ali skladiščijo v kraju izven države vašega prebivališča, in sicer v Švici in Luxembourgu. Mi bomo prav tako prenašali vaše Osebne podatke v države izven Evropskega ekonomskega prostora (»EEA«) (npr. drugim Nespresso/Nestlé enotam ali ad-hoc partnerjem v državi, vključno z državami, ki imajo različne standarde varstva podatkov v primerjavi s tistimi, ki se uporabljajo v EEA). Mi (i) smo vzpostavili standardne pogodbene klavzule, odobrene s strani Evropske komisije, z namenom varovanja vaših Osebnih podatkov (in vi imate pravico od nas zahtevati kopijo teh klavzul tako, da se boste obrnili na nas na spodaj navedeni način) in/ali (ii) se bomo zanesli na vaše soglasje (kjer je to dovoljeno z zakonom).

 

8. DOSTOP DO VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

Dostop do Osebnih podatkov. Kjer je to predvideno z zakonom, vi in vaši nasledniki, predstavniki in/ali pooblaščenci imate pravico do dostopa, pregleda in zahtevanja fizične ali elektronske kopije informacij, ki jih hranimo o vas. Vi prav tako imate pravico zahtevati informacije na viru vaših Osebnih podatkov.

Te pravice lahko uveljavljate tako, da nam pošljete sporočilo elektronske pošte na slo.dataprivacy@sf1coffee.com, ali nas pokličete na telefonsko številko:  0800 080 1670, ali pa nam pišete na naslov SF1 Coffee d.o.o.,  Ukmarjeva ulica. 4 1000 Ljubljana in priložite kopijo svojega identifikacijskega dokumenta ali ustrezne podatke (v primeru, da to zahtevamo od vas in je dovoljeno z zakonom). V primeru, da zahtevek vlaga oseba, ki niste vi, brez posredovanja dokazil, da je takšen zahtevek sestavljen v vašem imenu, bo takšen zahtevek zavrnjen.

Ne spreglejte, da bodo vse informacije za namen identifikacije, ki so nam posredovane, obdelovane izključno v skladu z veljavnim zakonom ter v meri, ki je dovoljena z le-tem.

Dodatne pravice (npr. sprememba, izbris Osebnih podatkov). V primeru, da je to predvideno z zakonom, vi in vaši nasledniki, predstavniki in/ali pooblaščenci lahko (i) zahtevate izbris, prenos, popravek ali revizijo svojih osebnih podatkov, (ii) nasprotujete obdelavi podatkov, (iii) omejite uporabo in razkrivanje svojih Osebnih podatkov in (iv) umaknete soglasje za katero koli izmed naših dejavnosti obdelave podatkov.

Ne spreglejte, da pod določenimi okoliščinami ne bomo imeli možnosti izbrisa vaših Osebnih podatkov brez istočasnega izbrisa vašega uporabniškega računa. Mogoče bomo morali obdržati nekatere izmed vaših Osebnih podatkov potem, ko zahtevate izbris, da bi izpolnili naše pravne ali pogodbene obveznosti. Prav tako se lahko zgodi, da imamo dovoljenje v skladu z veljavnimi zakoni obdržati nekatere izmed vaših osebnih podatkov, da bi zadovoljili svoje poslovne potrebe.

Kjer koli je to dostopno, naše spletne strani imajo posebno funkcijo, s pomočjo katere lahko pregledate in uredite Osebne podatke, ki ste jih posredovali. Morate se zavedati, da od naših registriranih potrošnikov zahtevamo potrditev identitete (npr. ID za prijavo/naslov elektronske pošte, geslo) preden dostopijo ali spremenijo informacije o svojem računu. To prispeva k preprečevanju nepooblaščenega dostopa do vašega računa.

Upamo, da bomo uspešno odgovorili na povpraševanja o načinu obdelave vaših Osebnih podatkov. Vendar, v primeru, da imate nerešene dvome, imate pravico do pritožbe pristojnim organom za varstvo podatkov.

 

9. VAŠE IZBIRE GLEDE UPORABE IN RAZKRIVANJA VAŠIH OSEBNIH PODATKOV

Mi se trudimo nuditi izbire v zvezi z Osebnimi podatki, ki nam jih posredujete. Naslednji mehanizmi vam omogočajo nadzor nad svojimi Osebnimi podatki:

Piškotki/podobne tehnologije. Vaše soglasje upravljate s pomočjo (i) naše rešitve za upravljanje soglasja ali (ii) vašega brskalnika, da bi zavrnili vse ali nekatere piškotke/podobne tehnologije ali da bi vas opozorili, ko se le-ti uporabijo. Poglejte si Oddelek 3 zgoraj.

Oglaševanje, marketing in promocije. V primeru, da želite, naj Nespresso uporablja vaše Osebne podatke za promocijo svojih izdelkov ali storitev, to lahko označite v ustreznih kvadratkih za označevanje, ki se nahajajo na obrazcu za registracijo ali v odgovorih na vprašanja, zastavljena s strani naših trgovskih demonstratorjev, CRC ali predstavnikov v butikih. V primeru, da se odločite, da več ne želite prejemati takšnih obvestil, se lahko kadar koli pozneje odjavite iz prejemanja obvestil v zvezi z marketingom tako, da spremljate navodila, navedena v vsakem izmed teh obvestil. Za onemogočanje marketinških obvestil, poslanih s strani katerega koli medija, vključno družbena omrežja tretjih strani, se lahko kadar koli odjavite s prijavo na spletne strani/aplikacije ali družbena omrežja tretjih strani in prilagajanjem svojih uporabniških preferenc v svojem računu tako, da boste odkljukali ustrezna polja ali poklicali naš CRC. Zavedajte se, da boste, celo če si izberete, da ne boste več prejemali marketinških obvestil, še naprej prejemali administrativna obvestila od nas, kot so potrdila naročil in drugih transakcij, obvestila o aktivnosti svojega računa (npr. potrdilo ustvarjanja računa, spremembe gesla itn.) in druga pomembna obvestila, ki se ne nanašajo na marketing.

Personalizacija (izven omrežja in v omrežju): Ko to zahteva zakon, v primeru, da želite, naj Nespresso uporablja vaše Osebne podatke za nudenje personalizirane izkušnje/ciljanega oglaševanja in vsebin, to lahko označite v ustreznih kvadratkih za označevanje, ki se nahajajo na obrazcu za registracijo ali v odgovorih na vprašanja, zastavljena s strani naših trgovskih demonstratorjev, CRC ali predstavnikov v butikih. V primeru, da se odločite, da več ne želite uporabljati tega, se lahko kadar koli odjavite s prijavo na spletni strani/aplikaciji in s pomočjo prilagajanja svojih uporabniških preferenc v svojem računu tako, da boste odkljukali ustrezne kvadratke ali poklicali naš CRC.

Oglaševanje, utemeljeno na interesih. Sklenili smo partnerstva z omrežji za oglaševanje in drugimi Nespresso oglaševanja (»Nespresso storitev oglaševanja«), ki izvajajo oglaševanje v našem imenu in v imenu drugih nepovezanih podjetij na spletu. Nekateri izmed teh oglasov so prilagojeni vašim interesom na podlagi informacij, zbranih na Nespresso straneh ali na nepovezanih spletnih straneh tekom časa. Lahko obiščete www.aboutads.info/choices, da bi zvedeli več o takšnih vrstah oglaševanja ter o tem, kako se lahko odjavite iz oglaševanja na podlagi interesov s strani podjetij, ki sodelujejo v programu samoregulacije Alianse za digitalno oglaševanje (»DAA«). Razen tega se lahko odjavite iz te vrste oglaševanja in v mobilnih aplikacijah podjetij, ki sodelujejo v AppChoices aplikaciji DAA tako, da boste prenesli aplikacijo iz iOS ali Android trgovine aplikacij. Vi prav tako lahko ustavite zbiranje podatkov o točni lokaciji z mobilne naprave tako, da dostopite do nastavitev storitve lokacije.

 

10. SPREMEMBE NAŠEGA OBVESTILA

V primeru, da spremenimo način, na katerega obravnavamo vaše Osebne podatke, bomo posodobili to Obvestilo. Pridržujemo si pravico do spremembe naših praks in tega Obvestila v katerem koli trenutku in vas zato prosimo, da pogosto preverjate, ali obstajajo nove posodobitve ali spremembe našega Obvestila.

 

11. NADZORNIKI PODATKOV IN STIK

Za zastavljanje vprašanj ali komentarje o tem Obvestilu in naši praksi v zvezi zaupnostjo ali za vlaganje pritožbe o naši usklajenosti z veljavnimi zakoni o zasebnosti vas prosimo, da se obrnete na nas na: slo.dataprivacy@sf1coffee.com ali nam pišete na naslov: SF1 Coffee d.o.o.,1000 Ljubljana,  Ukmarjeva ulica 4

Mi bomo sprejeli in raziskali vsako pritožbo o načinu, na katerega upravljamo Osebne podatke (vključno s pritožbo, da smo kršili vaše pravice, predvidene z veljavnimi zakoni o zasebnosti).

Kontrolorji podatkov:

Nestlé Nespresso SA

Avenue de Rhodanie 40, 1007 Lausanne,

Švica

Odgovorni za

Vse aktivnosti

 

Kontrolorji podatkov

Nestlé Treasury International S.A.  7,

Rue Nicolas Bové  L - 1253 Luxembourg

Odgovorni za

Operacije plačilnih kartic v zvezi s spletno stranjo.

Opomba: v določenih omejenih primerih je druga Nestlé ali Nespresso enota lahko zadolžena za obdelavo podatkov z vaše plačilne kartice.

 

Kontrolorji podatkov

SF1 Coffee d.o.o., Ukmarjeva ulica. 4 1000 Ljubljana

Odgovorni za

Vse aktivnosti

Podobni članki