%
×

Pumpkin Spice Cake

V PONUDBI ČEZ:

dni ur minut sekund

 

Poreklo

 

Popolna kava ni naključje. Kar pomeni, da brezkompromisno pomikamo meje na vsakem koraku dolge verige vrednosti, od drevesa do skodelice, z namenom, da ustvarimo našo Nespresso kavo za Vaše zadovoljstvo.

Od kod prihaja Nespresso kava?
Amaha awe Uganda
Chiaro
Corto
Scuro
Shanghai Lungo
Buenos Aires Lungo
Vienna Lungo
Tokyo Lungo
Stockholm Lungo
Cape Town Lungo
Istanbul
Paris
Rio De Janeiro
ISPIRAZIONE ARPEGGIO DECAFFEINATO
Ispirazione Arpeggio
Ispirazione Ristretto Decaffeinato
Ispirazione Livanto
Ispirazione Venezia
Ispirazione Kazaar
Ispirazione Ristretto
Ispirazione Napoli
Ispirazione Roma
Peru Organic
Colombia
Ethiopia
Nicaragua
Indonesia
India
Cosi
Volluto
Capriccio
Volluto Decaffeinato
Amaha awe Uganda
Amaha awe Uganda

CVETNA IN DIVJA

REVIVING ORIGINS je naš dolgotrajni program, preko katerega se povežemo z lokalnimi pridelovalci kave in ponovno obudimo pozabljena kavna področja.Več stoletji sta nadmorska višina in plodna zemlja Ugande pripomogli k posebno redkemu priokusu sandalovine v kavi. Vendar je do nedavnega pridelovanje kave v Ugandi izumiralo. V letu 2018 smo skupaj s partnerji ustvarili program REVIVING ORIGINS, kateremu se je pridružilo več kot 2000 manjših plantaž, z namenom da bi izboljšali kvaliteto in količino pridelane kave. Skupaj razvijamo procese pridelovanja kave, ki zagotavljajo boljši pridelek in posledično boljše življenjske pogoje.
Posebne note sandolovine iz UGANDA RWENZORI so še vedno redkost, vendar vam bomo vsako leto zagotovili več te bogate in čiste Arabice z divjim, cvetnim karakterjem.

Poreklo
Gorovje Rwenzori – lunine gore – se razteza 120km vzdolž zahodne Ugande. Ledeniki in zasneženi vrhovi skupaj z obilnimi padavinami zagotavljajo stalen vir vode, ki nahrani to plodno zemljo.
Visoko nad 1200 m raste redka, skoraj pozabljena kava. Unikatno področje z veliko sence in hranili, ki jih zagotavljajo bananovci, poskrbijo da je to področje popolno za uspevanje Arabice. Leta izolacije in zapuščanja so skoraj povzročila izumrtje te kave. S trajnostnim pristopom obuditve obrti na tem območju smo končno lahko želi sadove našega dela. Dolgoročni program REVIVING ORIGINS se je začel leta 2018 in poskrbi za izobraževanje več kot 200 pridelovalcev v regiji. S pridobljenim novim znanjem lahko pridelajo boljšo kavo in si s tem zagotovijo boljše plačilo in vložijo v bolj trajnosten način pridelave. Razliko lahko že okusimo.

Praženje
Ta single origin kava je pražena ločeno. Prvi del je pražen temno, da se poudari telo kave, njena kompleksnost in da uravnoteži divje note, ki jih prinese naravni (suhi) process predelave. Drugi del je malo manj pražen in nam omogoča, da odkrijemo arome tropskega sadja, medtem ko ohranimo zaokrožen občutek v ustih in intenziteto.

Aromatični profil
Reviving Origins Amha Awe Uganda izstopa kot bogat in čist espresso. Ima divji karakter in redke note sandalovine z elegantnimi cvetnimi notami.

Opis z mlekom:
Poskusite Reviving Origins Amha Awe Uganda kot Latte Macchiato in okusite uravnoteženo, sladko skodelico zaokroženega telesa z biskvitnimi notami in nežnimi sadnimi notami.

0,70 EUR
Nakup je možen samo v paketu po 10 kapsul, po ceni 7,00 EUR.
Velikost
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100
150
200
250
300
350
400
450
500
1000
OK
Poreklo Nespresso kave

Samo najboljši pogoji in najbolj ustrezno okolje privede do popolne skodelice kave.

Pojdite na pot do severnega in južnega povratnika, kjer sadovi eksotičnega drevesa, kričeče rdeče barve, prevzemajo svoj značaj iz svojega območja, okolja in podnebja.

 

Poreklo in vrste


Okus Nespresso kave je odvisen od njene mešanice in teritorija, podnebja, prsti, načina pridelave.

 Mešanice

Različni tipi Arabice in Robuste


Terroir

Nadmorska višina, sestava prsti in klima

 

Testimonial

V našem AAA programu trajnostne kakovosti, se skupaj z našimi pridelovalci kave, učimo izboljšati njihove plantaže. Konec koncev so pridelovalci tisti, ki najbolj razumejo kavni grm.

JUAN DIEGO, Nespresso AAA menedžer v Kostariki

Skodelica kave s pozitivnim vplivom

Verjamemo, da ima vsaka skodelica Nespresso kave potencial ne le posredovati trenutek zadovoljstva našim potrošnikom, temveč tudi obnoviti, dopolniti in oživeti okoljevarstvene in človeške vire. Program Positive cup je zasnovan na stalnem izpopolnjevanju in inovativnih rešitvah za trajnost z namenom ustvariti pozitiven vpliv skozi verigo vrednosti, od pridelovalca kave do potrošnika Nespresso kavnih kapsul. To je naša posvečenost trajnostni rabi in našim članom kluba.

Naše ambicije in cilji za leto 2020:

  • 100 % trajnostni viri kave
  • 100 % odgovorno upravljanje z aluminijem
  • 100 % zmanjšanje emisije ogljika