Poreklo
Popolna kava ni naključje. Kar pomeni, da brezkompromisno pomikamo meje na vsakem koraku dolge verige vrednosti, od drevesa do skodelice, z namenom, da ustvarimo našo Nespresso kavo za Vaše zadovoljstvo.
Od kod prihaja Nespresso kava?































Istanbul
PRAŽENA S SADNIMI NOTAMI IN PRIDIHOM MANDLJEV
World Explorations Istanbul Espresso vas popelje nazaj v čas v originalne kavarne. Ta intenziven ambrozijski napitek se ponaša z drznostjo, divjim zrelim sadjem in nežnim pridihom mandljev. Gosta in žametna v poklon turški kavi, njena etiopska arabica in indijska robusta nas spominjata na to mesto na stičišču starodavnih trgovskih poti s kavo. To je mešanica, tako svetovljanska kot množica, zbrana v istanbulski kavarni.

Paris
ŽITARIČNA IN BISKVITNA S PRIDIHOM CITRUSOV
Pariz se ponaša z bogato kavarniško kulturo – kjer ljudje uživajo v filozofiranju ob kavi. World Explorations Paris Espresso vas popelje na te terase s svojo uravnoteženo mešanico rahlo praženih latinskoameriških arabik, okrepljenih z vietnamsko robusto. Ta nežno grenka skodelica z notami žit in citrusov je navdih pariške kavarne.

Rio De Janeiro
ZELIŠČNA IN ZAČINJENA
Ko ste največji svetovni proizvajalec kave, ste ponosni na svoj izdelek. World Explorations Rio de Janeiro Espresso je kreativna interpretacija brazilskega cafezinha, mešanice popolnoma brazilske arabike, ki spoštuje dediščino naših strokovnjakov.

Colombia
SADNA IN ŽIVAHNA
Master Origin Colombia s pozno pobrano Arabico vsebuje le oprano kolumbijsko Arabico z visokih nadmorskih višin. Ali lahko začutite živahno kislost in nalet vinsko sadnih arom? Le-te dozorijo zahvaljujoč pridelovalcem, ki so si upali čakati dlje, da bi pobrali sadove.

Ethiopia
CVETNA IN BISTRA
To je najfinejša etiopska Arabica - dekadentno aromatična. Ima aromo cveta pomaranče, bogate marmeladne sadne note izhajajo iz kave, sušene na soncu. Neprekinjeno ročno obračanje kavnih zrn, z namenom zagotavljanja enakomernega sušenja, zahteva veliko pozornosti. Pridelovalci iz Etiopije to metodo uporabljajo dlje, kot kdor koli.

Nicaragua
SLADKA IN HARMONIČNA
Če bi »Black-Honey« obdelava bila enostavna pot do medene kave, bi jo vsi uporabljali. Vendar si le nekaj pridelovalcev upa uporabljati to metodo. To je redek proces in zahteva natančno spremljanje. Ta obdelava vsem Arabicam iz Nikaragve zagotovi satenasto gladko teksturo in sladke žitne note.

Indonesia
BOGATA IN LESNATA
Master Origin Indonesia z wet-hulled Arabico je dirka z dežjem. Pridelovalci na Sumatri na ta način pridelujejo svojo kavo zaradi tamkajšnje vlažne klime. Kavo luščijo, dokler je le-ta še vedno mehka in vlažna, ker se odprta zrna hitreje sušijo. Ta metoda je edinstvena za njih in ustvarja klasični indonezijski okus - žametno poln, divje aromatičen z notami sušenega tobaka.

India
INTENZIVNA IN ZAČINJENA
Master Origin India z monsunsko Robusto svoje intenzivne, lesnate, začinjene arome dobi iz monsunske Robuste, dodane indijski Arabici. Monsunska kava je unikatna za jugozahodno obalo Indije. Monsunski vetrovi nekaj mesecec namakajo in sušijo zrna, tako kot so to počeli v času, ko so kavo še z jadrnicami prevažali v Evropo.
Samo najboljši pogoji in najbolj ustrezno okolje privede do popolne skodelice kave.
Pojdite na pot do severnega in južnega povratnika, kjer sadovi eksotičnega drevesa, kričeče rdeče barve, prevzemajo svoj značaj iz svojega območja, okolja in podnebja.
Poreklo in vrste
Okus Nespresso kave je odvisen od njene mešanice in teritorija, podnebja, prsti, načina pridelave.

Mešanice
Različni tipi Arabice in Robuste

Terroir
Nadmorska višina, sestava prsti in klima

V našem AAA programu trajnostne kakovosti, se skupaj z našimi pridelovalci kave, učimo izboljšati njihove plantaže. Konec koncev so pridelovalci tisti, ki najbolj razumejo kavni grm.
JUAN DIEGO, Nespresso AAA menedžer v Kostariki
Verjamemo, da ima vsaka skodelica Nespresso kave potencial ne le posredovati trenutek zadovoljstva našim potrošnikom, temveč tudi obnoviti, dopolniti in oživeti okoljevarstvene in človeške vire. Program Positive cup je zasnovan na stalnem izpopolnjevanju in inovativnih rešitvah za trajnost z namenom ustvariti pozitiven vpliv skozi verigo vrednosti, od pridelovalca kave do potrošnika Nespresso kavnih kapsul. To je naša posvečenost trajnostni rabi in našim članom kluba.
Naše ambicije in cilji za leto 2020:
- 100 % trajnostni viri kave
- 100 % odgovorno upravljanje z aluminijem
- 100 % zmanjšanje emisije ogljika