



Rio De Janeiro
ZELIŠČNA IN ZAČINJENA
- NSZ
Ko ste največji svetovni proizvajalec kave, ste ponosni na svoj izdelek. World Explorations Rio de Janeiro Espresso je kreativna interpretacija brazilskega cafezinha, mešanice popolnoma brazilske arabike, ki spoštuje dediščino naših strokovnjakov.


.png)
Espresso World Explorations Rio de Janeiro, ki uteleša duh tega živahnega in barvitega mesta, odraža globoko zakoreninjeno dediščino države, tako gojenja kot pitja kave. Intenziven, eksotičen in žameten espresso, izdelan izključno z brazilsko arabico. Njegov edinstven pridih sandalovine in zeliščnih not vam bo dal vpogled v brazilski način življenja.Ko ste največji svetovni proizvajalec kave, ste ponosni na svoj izdelek. World Explorations Rio de Janeiro Espresso je kreativna interpretacija brazilskega cafezinha, mešanice popolnoma brazilske arabike, ki spoštuje dediščino naših strokovnjakov.
Okusi kave se v tej prostrani državi razlikujejo in to odraža kompleksnost naše mešanice. Združili smo zrna iz okrožja Cerrado, zvezne države Espirito Santo, in priznano naravno predelano sorto Bourbon iz Minas Geraisa. En velik poklon nekaterim brazilskim najboljše rastočim regijam, ikonični metodi predelave in cenjeni sorti.V skodelici note oreha, sandalovine in zeliščne note rožmarina in timijana ujamejo strast in duh, ki se skrivata za kavama cafezinho in carioca v Riu de Janeiru.Temno praženje tega espressa in poln, pražen značaj vabita k velikodušnemu dodajanju sladkorja ali celo v daljšo, bolj gladko skodelico (à la carioca) z enako količino vroče vode in kave.
Uživajte kot domačin: Podvojite espresso z vročo vodo, da okusite tipično gladko Carioca kavo.,
OPIS
Eksotična in žametna, ta mešanica popolnoma brazilske arabice je delno temno pražena, da okrepi telo in grenkobo, ki sta potrebna za ta cafezinho značaj.
SENZORIČNI PROFIL
Skodelica prijetno grenke in žametne teksture z nepričakovanimi notami orehov, sandalovine in zeliščnimi notami, ki spominjajo na timijan in rožmarin.
NAČIN PRAŽENJA
The beans from the other regions are roasted together in a dark roasting mode and for much longer to enhance body, intensity and bitter notes. Espirito Santo zrna se praži ločeno za optimalen čas, da ohrani zeliščne note. Zrna iz drugih regij so temno pražena skupaj in veliko dlje, da se okrepi telo, intenzivnost in grenke note.
KOMBINACIJA Z MLEKOM
Velikost porcije kave prilagodite na 25 ml, da ustvarite okusen cappuccino, ki ima sladek občutek slanih, grenkih in pečenih not, ki spominjajo na slane arašide. Ali pa 100 ml spenjenega mleka dodajte 40 ml kave, da ustvarite Latte Macchiato s sladkimi, zaokroženimi orehovimi notami in rahlim dimljenim priokusom.
MNENJE STROKOVNJAKA: »Ta kava me popelje naravnost nazaj na brazilsko kmetijo, na kateri sem se rodil. Nekateri pravijo, da je naš vonj najmočneje povezan s spominom, in ne morem se bolj strinjati. Zame je okusna pražena aroma te kave tisto, po čemer diši dom."
Marcelo Zanetti – Global Coffee Expertise Manager