Slovar
03.09.2018.

Mletje

Proces, ki pomeni pretvorbo sveže praženega kavnega zrna v prah. Mletje je faktor, ki vpliva na čas pretoka kave in njen aromatični profil.

Komentiraj

Trenutno nema komentara

Podobni članki

15.
Nov.
2018.
Pravna osnova
03.
Sep.
2018.
Najpogostejša vprašanja
03.
Sep.
2018.
Najpogostejša vprašanja
03.
Sep.
2018.
Najpogostejša vprašanja
03.
Sep.
2018.
Najpogostejša vprašanja
03.
Sep.
2018.
Slovar
Kislost je osnovni okus, ki ga zazna čut za okušanje na jeziku. Kot sok iz limone, ustvarja živopisen občutek na straneh jezika. Kislost kavi prina&sc...
03.
Sep.
2018.
Slovar
Kanček citrusnega sadja, ponavadi limone ali bergamot pomaranče.
03.
Sep.
2018.
Slovar
V italijanskih barih se tako imenuje oseba, ki je usposobljena za pripravo espressa in ki je prav tako zadolžena za vse recepte na podlagi kave: cappuccino, ...