Slovar
03.09.2018.

Suha metoda

Ta metoda zajema sušenje pulpe in luščin kavnih jagod, da bi se suho zrno lažje odstranilo ali oluščilo. Tako proizvedena surova kava se imenuje »naravna« ali »neoprana«.

Komentiraj

Trenutno nema komentara

Podobni članki

03.
Sep.
2018.
Slovar
Kislost je osnovni okus, ki ga zazna čut za okušanje na jeziku. Kot sok iz limone, ustvarja živopisen občutek na straneh jezika. Kislost kavi prina&sc...
03.
Sep.
2018.
Slovar
Kanček citrusnega sadja, ponavadi limone ali bergamot pomaranče.
03.
Sep.
2018.
Slovar
V italijanskih barih se tako imenuje oseba, ki je usposobljena za pripravo espressa in ki je prav tako zadolžena za vse recepte na podlagi kave: cappuccino, ...
03.
Sep.
2018.
Slovar
Pogosto se občuti na zadnjem delu jezika. Cikorija ali črna čokolada in kakav imajo zelo karakterističen grenek okus. Grenkost je bistvena – omogoča, d...
03.
Sep.
2018.
Slovar
Mešanica nekaj vrst premium kav, zasnovanih na senzoričnih profilih, da bi se dobile precizne in harmonične lastnosti okusa.
03.
Sep.
2018.
Slovar
»Telo« se nanaša na polnost, židkost in gostoto kave. Kava polnega telesa ustvarja občutek gostote v ustih in je zelo očitna. Nasproti tem...
03.
Sep.
2018.
Slovar
Te note spominjajo na mlečne izdelke ali sladko aromo vanilje in karamele, ki se nahaja v biskvitih, piškotih ali arome, ki se pojavljajo med pečenjem...
03.
Sep.
2018.
Slovar
Te note spominjajo na črno čokolado ali kakav. Včasih jih spremljajo subtilni pridihi likviricije.
03.
Sep.
2018.
Slovar
Po mletju se kava pakira v aluminijske kapsule. Popolnoma neprepusten in nestrupen, aluminij ohrani svežino 900 arom in kavnih okusov 12 mesecev.
03.
Sep.
2018.
Slovar
To noto ustvarja vonj izdelkov iz zrn: kruh, toast ali žitarice. Včasih jo ustvarijo tudi orešasti plodovi, kot so orehi, lešniki in mandlji.