Slovar
03.09.2018.

Krema

Sistem ekstrakcije visokega tlaka Nespresso naprav, v kombinaciji s svežino in kakovostjo kave, naravno ustvarja gosto, sladko kremo. Po pripravi se espresso razvija še naprej. Najprej se pojavijo cvetni okusi, drugi, vključno s težjimi, več praženimi aromami, pa so bolj počasni. Krema je bistvenega pomena za sproščanje in varovanje teh arom. Neposredno po ekstrakciji kreme, ki se ustvari na naraven način iz tekoče kave in zraka, spodbuja sproščanje arom iz skodelice. Potem, ko se umiri, se naloga kreme spremeni in ona ustvari »prekrivalo« na kavi in tako prepreči, da izhlapljive arome izginejo. Kakovost kreme je pomemben prvi vtis Vašega espressa in naravno vpliva na način, na katerega Vi vidite svoj espresso, ker spodbuja vaš apetit pred uživanjem.

Komentiraj

Trenutno nema komentara

Podobni članki

03.
Sep.
2018.
Slovar
Kislost je osnovni okus, ki ga zazna čut za okušanje na jeziku. Kot sok iz limone, ustvarja živopisen občutek na straneh jezika. Kislost kavi prina&sc...
03.
Sep.
2018.
Slovar
Kanček citrusnega sadja, ponavadi limone ali bergamot pomaranče.
03.
Sep.
2018.
Slovar
V italijanskih barih se tako imenuje oseba, ki je usposobljena za pripravo espressa in ki je prav tako zadolžena za vse recepte na podlagi kave: cappuccino, ...
03.
Sep.
2018.
Slovar
Pogosto se občuti na zadnjem delu jezika. Cikorija ali črna čokolada in kakav imajo zelo karakterističen grenek okus. Grenkost je bistvena – omogoča, d...
03.
Sep.
2018.
Slovar
Mešanica nekaj vrst premium kav, zasnovanih na senzoričnih profilih, da bi se dobile precizne in harmonične lastnosti okusa.
03.
Sep.
2018.
Slovar
»Telo« se nanaša na polnost, židkost in gostoto kave. Kava polnega telesa ustvarja občutek gostote v ustih in je zelo očitna. Nasproti tem...
03.
Sep.
2018.
Slovar
Te note spominjajo na mlečne izdelke ali sladko aromo vanilje in karamele, ki se nahaja v biskvitih, piškotih ali arome, ki se pojavljajo med pečenjem...
03.
Sep.
2018.
Slovar
Te note spominjajo na črno čokolado ali kakav. Včasih jih spremljajo subtilni pridihi likviricije.
03.
Sep.
2018.
Slovar
Po mletju se kava pakira v aluminijske kapsule. Popolnoma neprepusten in nestrupen, aluminij ohrani svežino 900 arom in kavnih okusov 12 mesecev.
03.
Sep.
2018.
Slovar
To noto ustvarja vonj izdelkov iz zrn: kruh, toast ali žitarice. Včasih jo ustvarijo tudi orešasti plodovi, kot so orehi, lešniki in mandlji.