Sistem ekstrakcije visokega tlaka Nespresso naprav, v kombinaciji s svežino in kakovostjo kave, naravno ustvarja gosto, sladko kremo. Po pripravi se espresso razvija še naprej. Najprej se pojavijo cvetni okusi, drugi, vključno s težjimi, več praženimi aromami, pa so bolj počasni. Krema je bistvenega pomena za sproščanje in varovanje teh arom. Neposredno po ekstrakciji kreme, ki se ustvari na naraven način iz tekoče kave in zraka, spodbuja sproščanje arom iz skodelice. Potem, ko se umiri, se naloga kreme spremeni in ona ustvari »prekrivalo« na kavi in tako prepreči, da izhlapljive arome izginejo. Kakovost kreme je pomemben prvi vtis Vašega espressa in naravno vpliva na način, na katerega Vi vidite svoj espresso, ker spodbuja vaš apetit pred uživanjem.
Trenutno nema komentara
Podobni članki
03.
Sep.
2018.
Slovar
Kislost je osnovni okus, ki ga zazna čut za okušanje na jeziku. Kot sok iz limone, ustvarja živopisen občutek na straneh jezika. Kislost kavi prina&sc...
03.
Sep.
2018.
Slovar
V italijanskih barih se tako imenuje oseba, ki je usposobljena za pripravo espressa in ki je prav tako zadolžena za vse recepte na podlagi kave: cappuccino, ...
Povezani članki
e-Novice
Prijavite se na Nespresso newsletter i primajte novosti o novim proizvodima, uslugama, ekskluzivnim ponudama i sličnim informacijama. Molimo Vas da pregledate i potvrdite načine na koje biste želeli da primate novosti: