Pravna osnova
03.09.2018.

Politika piškotkov

Kaj so piškotki

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletne strani, ki jih obiščete, pustijo na vašem računalniku. Piškotki se predvsem uporabljajo, da bi spletne strani delovale ali lahko delovale na učinkovitejši način ter za zagotavljanje informacij lastnikom spletne strani.

Kako in zakaj uporabljamo piškotke

Mi uporabljamo piškotke z namenom izboljšanja uporabe in funkcionalnosti naše spletne strani in za boljše razumevanje, kako obiskovalci uporabljajo naše spletne strani in orodja in storitve, ponudene na le-tej. Piškotki nam pomagajo, da prilagodimo Nespresso spletne strani vašim osebnim potrebam, da izboljšamo enostavnost njihove uporabe s strani uporabnikov, da prejmemo povratne informacije o zadovoljstvu kupcev in da komuniciramo z vami na drugih delih spleta. Informacije, ki jih nudijo piškotki na spletni strani, lahko uporabljajo tudi tretje strani, zaradi funkcionalnih razlogov ali za oglaševanje.

Katere vrste piškotkov uporabljamo?

Na Nespresso spletnih straneh lahko uporabljamo naslednje vrste piškotkov:

 • Nujni piškotki

Ti piškotki so nujni za zagotavljanje osnovne funkcionalnosti spletne strani in morajo biti sprejeti, da bi spletna stran delovala. Njihova uporaba lahko zajema potrditev pristnosti, varnost ali lokalizacijo.

Primer: Piškotke uporabljamo, da bi shranili informacije o jeziku, ki ga želite uporabljati na spletni strani in da bi si to zapomnili ob vaši naslednji prijavi. Prav tako, ko se identificirate in je vaša pristnost potrjena, uporabljamo začasni piškotek, da bi vas prepoznali med vašo sejo in preprečili, da vas kdo drug poskuša posnemati, celo če niste končali svoje seje na ustrezen način.

 • ID sejeNespresso spletne strani uporabljajo specifične piškotke, ki so bistveni za njihovo pravilno delovanje. Ena vrsta je piškotek, ki se uporablja za ustvarjanje ID seje za uporabnika tako, da sam sistem lahko prepozna uporabnika kot enotnega in posameznega uporabnika, ki se razlikuje v primerjavi s katerim koli drugim, ki je na spletni strani. Teh informacij ne hranimo izven Nespresso sistema, hranijo se le začasno, medtem ko uporabnik dostopa do strani računa ali drugih strani, ki zahtevajo enoten in varen dostop. Brez tega piškotka takšen dostop ne bi mogel ostati varen, zato je le-ta bistvenega pomena.
 • Funkcionalni piškotki

Ti piškotki nam pomagajo izboljšati ali optimizirati izkušnjo, ki jo nudimo. Oni nam omogočajo merjenje uporabe strani in izboljšanje zmogljivosti.

Primer:

Mi uporabljamo Adobe Analytics, da bi izmerili, od kod ljudje prihajajo na našo spletno stran in njihovo vedenje na naši spletni strani. Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako obiskovalci izvajajo interakcijo z našo spletno stranjo, nudijo informacije o obiskovanih delih strani, prebitem času in vseh težavah, s katerimi se uporabnik srečuje. Mi uporabljamo te informacije, da bi izboljšali izkušnjo in zmogljivosti naših spletnih strani.

Za več informacij kliknite na povezavo

 • Jezik: Uporablja se za prilagajanje privzetega jezika spletne strani. Onemogočanje le-tega lahko povzroči nevšečnosti za uporabnike, ker se bo od njih zahtevalo, naj ponovno določijo izbrani jezik.
 • Država: Uporablja se za predlaganje najrelevantnejše izkušnje na podlagi države, v kateri uporabnik živi in želi, da se opravi dobava v primeru nakupa Nespresso izdelkov. 
 • Promocija: Uporablja se za prepoznavanje Članov Nespresso kluba, ki imajo pravico do promocij in prikaza informacij o ustreznih ponudbah.
 • Prijava: Uporablja se za nudenje opcije Članom Kluba, da si računalnik zapomni njihove podatke, da bi se izognili ponovnemu vnosu svojega uporabniškega ID-ja in gesla vsakič, ko dostopajo do Nespresso klub dela.
 • Google Analytics: Google Analytics spremljanje uporablja piškotke, da bi zagotovilo vpogled v to, kaj uporabniki počnejo, ko obiščejo našo spletno stran. Piškotki ne identificirajo ljudi, temveč se sami definirajo na podlagi kombinacije računalnika, uporabniškega računa in brskalnika. Google Analytics piškotki ne zbirajo osebnih podatkov o obiskovalcih naše spletne strani.
 • Adobe Omiture: Uporablja se za nudenje anonimnih/zbirnih podatkov o gibanju uporabnika in njegovem početju na Nespresso spletnih straneh.
 • Via Michelin: Uporablja se za nudenje storitev, prilagojenih uporabnikom na podlagi njihovega geografskega konteksta, kot je lokator Nespresso trgovin.
 • iPROM: Sistem namesti identifikator brskalnika v prvoosebni piškotek, njegovo vrednost dodatno shrani v local storage. Identifikator se uporabi za povezavo obiskovalca spletnega mesta z oglaševalčevo DMP platformo. Oglaševalec lahko s pomočjo omenjene povezave uporabniku prikazuje prilagojene oglase na spletnih medijih. Sistem namesti identifikator samo ob predhodno izrecno pridobljeni privolitvi na spletni strani oglaševalca. Uporabnikov identifikator je anonimiziran in ne vsebuje osebnih podatkov.
 • iPROM: Sistem namesti identifikator brskalnika v prvoosebni piškotek za čas trajanja seje, njegovo vrednost dodatno shrani v t. i. »session storage«. Identifikator se uporabi za povezavo seje obiskovalca spletnega mesta z oglaševalčevo DMP platformo. Oglaševalec lahko s pomočjo omenjene povezave uporabniku prikazuje prilagojene oglase in meri dosežene cilje v času seje. Sistem namesti identifikator samo ob predhodno izrecno pridobljeni privolitvi na spletni strani oglaševalca. Uporabnikov identifikator je anonimiziran in ne vsebuje osebnih podatkov.

 

 • Piškotki za oglaševanje

Te piškotke uporabljajo podjetja za oglaševanje, s katerimi sodelujemo, z namenom prikazovanja oglasov, ki so ustrezni za vaše interese, ko brskate po spletu. Zahvaljujoč tem piškotkom so ti oglasi ciljani, ustrezni za vas in vaše interese in omejeni glede števila prikazov. Oni nam prav tako omogočajo merjenje učinkovitosti kampanj za oglaševanje na omrežju.

Te informacije lahko delimo z drugimi stranmi, vključujoč naše agencije.

Primer

Mi uporabljamo Google DoubleClick, da bi razumeli, kako ljudje uporabljajo naše kampanje za digitalno oglaševanje, ki se izvajajo na Google omrežju za oglaševanje.

Za več informacij kliknite na povezavo.

 • Google Doubleclick: Ti piškotki se uporabljajo, da bi razumeli, kako ljudje uporabljajo naše kampanje za digitalno oglaševanje. Oni nam pomagajo razumeti in oceniti število klikov na naše oglase, da lahko izboljšamo storitev, ki vam jo nudimo.
 • Nespresso spletne strani prav tako uporabljajo druge tehnologije spremljanja, vključno z IP-naslovi, datotekami dnevnika in web beacone, ki nam prav tako pomagajo prilagoditi Nespresso spletne strani vašim osebnim potrebam.
 • iPROM: iPROMov piškotek deluje na način, da sistem namesti piškotek, na podlagi katerega se po zapustitvi spletne strani na drugih spletnih medijih prikazuje prilagojene oglase. Sistem namesti piškotek uporabniškemu profilu (brskalniku) ob predhodno izrecno pridobljeni privolitvi na spletni strani. Uporabnikov profil je anonimiziran in ne vsebuje osebnih podatkov. 

 

 • IP naslovi

IP naslov je število, ki ga računalniki v omrežju uporabljajo za identifikacijo vašega računalnika vsakič, ko ste na spletu. Mi lahko shranimo IP-naslove zaradi naslednjih razlogov:

(i) reševanje tehničnih težav, (ii) vzdrževanje varnosti spletne strani, (iii) boljše razumevanje uporabe naših spletnih strani, (iv) boljše prilagajanje vsebine v skladu z vašimi potrebami, odvisno od države, v kateri se nahajate.

 • Datoteke dnevnika

Mi (ali tretja oseba v našem imenu) lahko zbiramo informacije v obliki datotek dnevnika, ki beležijo aktivnosti na spletni strani in zbirajo statistične podatke o navadah uporabnika med pregledom. Ti vnosi se ustvarjajo anonimno in nam pomagajo (med drugim) zbrati informacije o (i) tipu brskalnika uporabnika in operativnem sistemu, (ii) seji uporabnika (kot je URL, s katerega je prispel, datum in čas obiska naše spletne strani, katere strani so pregledane v okviru naše spletne strani in kako dolgo) in (iii) druge podobne podatke o navigaciji ali uporabi omrežja.

 • Web beaconi

Lahko se zgodi, da uporabljamo web beacone (ali »clear GIFe«) na Nespresso spletnih straneh. Web beaconi so majhni nizi kode, ki dobavljajo grafični prikaz na spletni strani ali v sporočilu elektronske pošte za potrebe prenosa podatkov nazaj k nam. Informacije, zbrane preko web beacona, lahko zajemajo informacije o tem, kako se uporabnik odziva na kampanjo elektronske pošte (npr. kdaj je sporočilo elektronske pošte odprto, na katere povezave v sporočilu elektronske pošte je uporabnik kliknil itn.). Mi uporabljamo informacije iz web beacona za različne namene, vključno s poročanjem o prometu na spletni strani, številu enotnih obiskovalcev, oglaševanju, reviziji in poročanju o sporočilih elektronske pošte ter o personalizaciji.

Upravljajte svoje piškotke/preference

Nespresso sodeluje s podjetjem TRUSTe  z namenom omogočanja uporabnikom, da lahko določijo lastne preference v zvezi s piškotki. TRUSTe  je vodilno svetovno podjetje za upravljanje varstva podatkov, ki omogoča drugim podjetjem varno zbiranje in uporabo podatkov o strankah na ustrezen in transparenten način.

Uporabniki lahko kadar koli dostopijo in spremenijo svoje preference v zvezi s piškotki s klikom na povezavo »Cookie Preferences« na naši spletni strani. Naloži se orodje za upravljanje piškotkov, ki ga upravlja TRUSTe in ki nudi informacije o vrstah piškotkov, ki se uporabljajo na naši spletni strani in omogoča uporabniku odjavo iz uporabe piškotkov za oglaševanje in funkcionalnih piškotkov, z namenom zagotavljanja usklajenosti z mednarodnimi zakoni in predpisi. 

Potem, ko uporabnik izbere tipe piškotkov, iz katerih se želi odjaviti, in vnese svoje preference, TRUSTe  orodje za upravljanje piškotkov bo pingalo vse odjave, ki so na voljo za piškotke, ki so najdeni na Nespresso spletni strani. Ta seznam piškotkov se četrtletno posodablja z namenom vodenja celotnega seznama piškotkov za oglaševanje in funkcionalnih piškotkov.

Nespresso stran – Posodobitev pravne politike

Pridržujemo si pravico do spremembe in popravkov te politike. Občasno obiščite to spletno stran, da bi pregledali te in nove dodatne informacije. 

To obvestilo je zadnjič posodobljeno: oktobra 2018

 

 

Komentiraj

Trenutno nema komentara

Podobni članki